Hány személyre: 4
» 20 dkg kockákra vágott csirkemell
» 10 dkg búzadara
» 3 evőkanál olívaolaj
» 1 fej vöröshagyma
» 5 dkg lencse
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 kiskanál paradicsompüré
» 1 mokkáskanál pirospaprika
» 1 kiskanál mentalevél
» 1 csokor petrezselyem
» őrölt bors
» só
Fogjunk egy nagy edényt, és tegyünk bele minden hozzávalót a búzadara, a menta, és a petrezselyem kivételével. Alacsony fokozaton, kevergetés mellett pirítsuk meg az edény tartalmát. Adjunk hozzá annyi vizet, amennyi teljesen ellepi a fazék tartalmát (lehet kicsit többet is). Főzzük az egészet, míg a hús puha nem lesz, majd hozzáadhatjuk az apróra vágott petrezselymet és mentát, valamint a búzadarát. Főzzük még 5 percig, majd vegyük le a tűzről. 70 perc alatt elkészíthető. |