Hány személyre: 4 személyre
» néhány darab tonhal, sziklahal és rombuszhal
» 5 gerezd fokhagyma
» 3 hagyma
» 1 csokor vegyes fűszernövény
» 2 póréhagyma
» 3 szegfűszeg
» só és bors
» 20 koriandermag
» 2 paprika
» 1 edésköménygumó
» 3 dl fehérbor
» 7,5 dl víz
» 1 citrom
» fél csokor friss koriander
A halakat tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
A vízbe tegyük bele a zúzott fokhagymát, az összevágott hagymákat, a fűszernövényt és a paprikát. Öntsük hozzá a bort és fűszerezzük sóval, borssal, a koriandermaggal és a szegfűszeggel. Kezdjük el főzni és pároljuk fél órán át, majd adjuk hozzá a halakat és fél óra alatt el is készül a blaff. |