Hány személyre: 4-6
» 15 dkg zsiradék
» 1 kg bárányborda
» 1 kg csirke
» 3 gerezd fokhagyma
» 1 fej hagyma
» só, bors
» paprika
» 1/2 fej káposzta
» 1/2 kg zöldborsó
» 15 dkg búzadara
» 2 sárgarépa
» 1 zöldpaprika
A bordát és a csirkét feldaraboljuk. Először a bárányt sütjük meg, majd a csirkét. A fokhagymát összezúzzuk, a hagymát felaprítjuk, majd a visszamaradt zsiradékban megsütjük. Utána a húsokkal együtt kuktába tesszük, sóval, borssal és paprikával ízesítjük. 5 dl vízzel felengedjük, majd lefedve 1 órán át főzzük. Utána a csirkét kiemeljük, és 2,5 dl vizet kimerünk.
A bárányra tesszük a 6 részre vágott káposztát, a sárgarépát, zöldpaprikát, zöldborsót, majd a tetejére a csirkét, és még 15-25 percig főzzük.
A kimert levet felforraljuk, sóval ízesítjük, és hozzáadjuk a búzadarát. Sűrűre főzzük, majd egy tál közepére merjük, és a zöldségekkel és hússal körülrakjuk |