Hány személyre: 6 személyre
» 1,5 kg kicsontozott báránylapocka
» 3 vöröshagyma
» 2 ek. olívaolaj
» kömény
» só és bors
» 4 burgonya
» 4 paradicsom
» 200 d fejtett bab
» 4 articsókatalp
» 2 dl víz
» 1 kávéskanál koriandermag
» fél csokor koriander
A húst vágjuk darabokra és ízlés szerint fűszerezzük köménnyel, sóval, valamint borssal. Futtassuk meg az olívaolajon az összevágott hagymát, majd adjuk hozzá a húst és süssük meg negyed óra alatt.
Halmozzuk egy sütőedénybe a felkarikázott krumplit és paradicsomot, a húst, a babot, valamint a ketté szelt articsókát. Locsoljuk rá a vizet és hintsük meg a koriandermaggal. Előmelegített sütőben 1,5 óra alatt megsütjük. A végén hintsük meg a felaprított korianderrel. |