Hány személyre: 4 személyre
» 2 ek. olívaolaj
» 1 hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 tk. fűszerpaprika
» csipetnyi cayenne-i bors
» 125 ml paradicsompüré
» 1 l zöldségalaplé
» 50 g bulgur (áztatott, tört búza)
» 1 ek. felaprított petrezselyem
» 1 ek. felaprított menta
» 50 g konzerv csicseriborsó
» 1-2 ek. citromlé
» 1 ek. felaprított korianderlevél
» só és bors
A finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a paprikát és a cayenne-i borsot. Így pároljuk 2 percig. Beledolgozzuk a paradicsompürét, felengedjük a zöldséglevessel, belerakjuk a búzát és fél órán át lefedve pároljuk. Petrezselyemmel, korianderrel, mentával fűszerezzük, ha kihűl botmixerrel összekeverjük. Újra hevítjük és a csicseriborsót is hozzáadjuk. Sóval és borssal fűszerezzük,a citrom levével pikánssá tesszük. |